Апелативният специализиран съд остави в ареста бизнесмена Атанас Бобоков, предава БГНЕС.Бизнесменът

...
Апелативният специализиран съд остави в ареста бизнесмена Атанас Бобоков, предава БГНЕС.Бизнесменът
Коментари Харесай

Съд остави в ареста бизнесмена Атанас Бобоков

Апелативният профилиран съд остави в ареста предприемача Атанас Бобоков, предава БГНЕС.

Бизнесменът беше арестуван преди 4 месеца по обвиняване за импорт и предпазване на рискови боклуци у нас. Заедно с него в ареста беше спретнат и тогавашният заместник-министър на околната среда Красимир Живков.

В края на предходната седмица магистратите назначиха нова, тройна правосъдно - здравна експертиза по делото. Целта на експертизата е да се откри здравословното положение на Бобоков, както и дали той може да бъде лекуван в Министерство на вътрешните работи болница, напомня организацията.

На 29 септември държавното обвиняване заяви, че 16 756 тона боклуци, измежду които 7 756 тона рискови, са открити при огледи, осъществени по отношение на формираното досъдебно произвеждане от Специализираната прокуратура против проведена незаконна група с присъединяване на длъжностни лица, по което обвинени са Атанас Бобоков, Пламен Бобоков, Красимир Живков, някогашен зам.- министър на околната среда и водите, шефове на търговски сдружения и шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда. Отпадъците са открити в землищата на обитаеми места в четири области.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР